Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 september 2013

The Champ maakt van nood een deugd

NOORDWIJK – Op last van burgemeester Jan Pieter Lokker moest The Champ vorige week vijf dagen en nachten gesloten worden. De uitgaansgelegenheden had namelijk twee keer er niet voor gezorgd dat haar gasten voor 01:00 uur van het terras verdwenen waren. Na een gele kaart bij de eerste overtreding, volgde vorige week dus de rode kaart.
Maar zoals het een inventief ondernemer betaamt, zag eigenaar Nico van der Spek een originele oplossing in deze uitdaging. Hij liet een graffitibord maken, met hemzelf en de burgemeester als afbeelding. Op die graffititekening verwijst Van der Spek de bezoekers van The Champ naar de verderop gelegen uitgaansgelegenheid Open Doors, eveneens eigendom van Van der Spek.
 
‘Ik maak van de nood een deugd’, aldus de eigenaar. ‘Het is geen klacht tegen de gemeente, maar wel een statement dat ik maak. De burgemeester staat in zijn recht om de sanctie op te leggen, maar hij had het ook na het zomerseizoen kunnen doen.’ Ook blijft Van der Spek moeite houden met de ‘alle deuren om 01:00 uur dicht’ regel en dat de mensen dan ook niet meer op het terras mogen blijven. ‘Het is twee keer gebeurd dat er nog mensen zaten die hun drankje nog aan het opdrinken waren. Ik wil samen met de ondernemers deze regeling van de veranderde sluitingstijden evalueren om zaken eventueel te veranderen of verbeteren; ook voor de politiek en de omwonenden.’