Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

‘De gebruiker betaalt’

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders gaat kritisch kijken naar het subsidiebeleid. ‘We willen meer gebruik maken van het profijtbeginsel; de gebruiker betaalt’, zo laat wethouder Cia Kroon (VVD) weten. Het gaat hier volgens haar onder meer om de gebruikers van gemeentelijke gebouwen.
Ook de ambtenaren moeten efficiënter gaan werken. Gebouwen moeten op meerdere manieren gebruikt kunnen worden. Scholen zijn er in de toekomst niet alleen om onderwijs te verzorgen aan leerlingen, maar ook zodat de plaatselijke verenigingen er in de avonduren kunnen vergaderen, kaarten of sjoelen. Hetzelfde geld voor sportaccommodaties die door de gemeente zijn gefinancierd; ook daar kunnen extra activiteiten plaatsvinden. Kroon stelt: ‘De tijden zjin veranderd en we gaan de bezuinigngen niet voor niks doen. Bij het op peil houden van de voorzieningen, moet je ook je accommodaties tegen het licht houden.’