Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 oktober 2013

Zoen en zoef

OEGSTGEEST – De geplande kiss en ride zones in het project Hofwijck zorgden voor een kort politiek debat tijdens de gemeenteraadsvergadering. Niet alle raadsleden bleken voorstander van het realiseren van deze plekken waar ouders hun kinderen kunnen droppen.
Overal in het land duiken die kiss en ride zones op en in Noordwijk worden ze al ‘zoen en zoef’ zones genoemd. Fractievoorzitter Rob Braun (TO) vond zo’n parkeerplek voor het kort autoparkeren maar niets. ‘De auto krijgt zo toch weer voorrang op de ouders die lopend met hun kinderen naar school gaan.’ Gemeenteraadslid Ingrid van Dijk (LO) pleitte ervoor dat deze strook ‘niet direct voor de school’ komt. Wethouder Jos Roeffen gaf toe dat het beter is wanneer kinderen naar school lopen of fietsen. Maar de praktijk is dat veel ouders uit veiligheidsoverwegingen hun kinderen met de auto naar school brengen. We vinden het veiliger om een strook te maken en we wachten de plannen af.’