Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2013

Geen scheepswerf maar jachthaven

KAAG – Martien Hoogenboom wil de toekomst van zijn bedrijf veilig stellen, door het huidige bestemmingsplan aan te passen. In een grijs verleden werd deze locatie gekenmerkt als ‘scheepswerf’, maar deze term dekt de lading geenszins.
Hoogenboom en zijn personeel bouwen namelijk geen boten, maar verhuren zeilbootjes. De huur voor de oorspronkelijke locatie waar deze bootjes aangemeerd lagen is opgezegd en daarom heeft Hoogenboom een aanvraag ingediend voor de aanleg van een steiger met golfbreker en een gebouwtje van waaruit de boten gehuurd kunnen worden. Deze aanvraag heeft voor enige ophef gezorgd op het anders zo rustige eiland.
Hoogenboom laat weten: ‘Ik moet wel een voorziening hebben voor mijn huurbootjes. Ik heb die dingen nou eenmaal. Eerder heeft de Raad van State besloten dat we geen steiger mochten, omdat we een ‘scheepswerf’ hebben. Op een scheepswerf mogen alleen schepen gebouwd en onderhouden worden. Ik wil echter geen scheepswerf en hoef geen concurrent van Van Lent te worden.’
 
Als het bedrijf van Hoogenboom op papier een jachthaven was geweest had de Raad van State de aanvraag voor de steigeruitbreiding waarschijnlijk wel goed gevonden. Daarom heeft Hoogenboom bij de gemeente een bestemminsplanherziening ingediend, zodat zijn bedrijf niet meer als scheepswerf, maar als jachthaven gezien wordt. En als het college van burgemeester en wethouders en de Raad van State dit goedkeuren, ligt niets Hoogenboom nog in de weg om een steiger, golfbreker en ontvangstruimte te bouwen.