Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Nieuwe manier van bermenonderhoud

KAAG EN BRAASSEM – Het onderhoud van de bermen en bermsloten blonk de afgelopen jaren niet uit in gelijkmatig onderhoud. Het ene jaar werd er vier keer gemaaid en de volgende keer kon het wel een tandje minder. Dan werd het maaisel niet opgeruimd en het jaar erop weer wel. Dit onduidelijke onderhoudsbeleid heeft hier en daar gezorgd voor achterstallig onderhoud en ook liepen de kosten van dat onderhoud hoger op.
Wethouder Ton van Velzen liet vorige week weten, dat deze manier van werken tot het verleden behoort. Een ‘Beheerplan bermen en sloten’ is opgesteld. De bermen en bermenranden worden twee keer per jaar gemaaid, het maaisel wordt ‘gekneusd’ waarna het kan blijven liggen. De bermsloten worden eens per jaar uitgemaaid. De Stichting Groen Licht is het eens met de nieuwe manier van werken. Maar wordt het groen dat onder het maaisel staat, niet verstikt? Wethouder Ton van Velzen licht toe: ‘Het maaisel wordt fijngeslagen (geklepeld, JD). De grond is zo rijk, dat het niet uitmaakt of je het maaisel weghaalt of laat liggen. Het groen daaronder blijft leven. Ook is er geen sprake van brandnetelvorming.’