Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2013

Afdak of gebouw

HOOGMADE – De gemeente gaat ‘in overleg’ met de eigenaar van het perceel Doespolderkade 3b. Daar staan namelijk enkele bouwwerken, waarvoor nog geen vergunning is afgegeven. En het ziet er ook niet naar uit, dat die gebouwtjes gelegaliseerd worden. Een dwangsom dreigt, zo laat wethouder Antoon Kea weten.
In september diende de eigenaar een principeverzoek in voor een afdak met berging en opslagruimte, die komt te liggen aan een bijgebouw met drie paardenboxen. Maar ambtenaren stellen, dat de tekeningen aantonen, dat het hier niet gaat om een afdak, maar om een constructie die valt onder de noemer ‘gebouw’. Bovendien is geconstateerd dat het bijgebouw met paardenboxen recent is gerealiseerd. Kea stelt: ‘Dit is een handhavingskwestie. Er staat al één en ander. We zullen controleren in hoeverre noodzakelijk is om handhavend op te treden. Dan kan een dwangsom opgelegd worden. Maar eerst gaan we met de eigenaar in overleg om te proberen te komen tot aanpassing van de situatie aldaar aan de regels. Als dat niet mogelijk is, volgt een aanschrijving.’