Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2013

Twijfel over parkeerplekken

LEIMUIDEN – Het bedrijf All Office Hijdra mag haar pand nog niet uitbreiden. Eerst moet meer informatie komen over de benodigde parkeerplaatsen die hiervoor (deels) gecreëerd moeten worden. De onderneming heeft een principeverzoek voor uitbreiding ingediend, maar wethouder Antoon Kea liet vorige week weten: ‘Het bedrijf wil uitbreiden naar het oosten, maar er is geen sprake van demping van het water dat er naast ligt. Een voorwaarde om te komen tot uitbreiding is dat er voldoende parkeerplaatsen moeten zijn.’ Daarom moet er een ‘sluitend’ parkeerplan komen.
 
Kea: ‘We zijn niet helemaal tevreden over de parkeergelegenheden, zoals die nu op de tekeningen zijn ingetekend. Het kan zijn dat er een aantal van die plekken verdwijnen vanwege de uitbreiding en daar moet een goede oplossing voor komen.’ Overigens blijkt, dat er nog wat andere punten zijn, waarmee de buren wellicht niet zo blij zullen zijn. Uit de ambtelijke stukken blijkt, dat de aanvraag voor de uitbreiding ‘in strijd is met de goothoogte vanuit het bestemmingsplan’. Ook ontbreekt een studie naar de schaduwwerking op het naastgelegen tuindersbedrijf. In de stukken valt verder te lezen: ‘Naar verwachting zal de agrariër die naast het bedrijventerrein is gevestigd kritisch staan ten opzichte van het voornemen van de aanvrager. Bij de beoordeling van het verzoek is hier al rekenschap van gegeven.’