Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Angst in de Wilgenhorst

 
 
VOORHOUT – Het is het gesprek van de dag in de Wilgenhorst in de wijk Oosthout. ‘Wie heeft die mysterieuze kruisjes aangebracht onder de vensterbanken van veel van de huizen?’ De kruisjes zijn overduidelijke markeringen en de bewoners zijn bang dat hun huis geselecteerd is door inbrekers om daar hun slag te slaan.
Maar voor hetzelfde geld betekent dat kruis, dat er in die woning niet ingebroken wordt, zo vrezen de andere buren wiens huizen niet gemarkeerd zijn. Twee agenten namen dinsdag 10 december poolshoogte en onderzochten de zaak. De komende tijd gaat de politie nog intensiever patrouilleren in de Duin- en Bollenstreek, waarbij de Wilgenhorst extra aandacht krijgt.
Een van de agenten tipte de Wilgenhorstbewoners: ‘Houd uw straat goed in de gaten. Als u daar iemand ziet rondlopen, die er niet hoort; bel dan de politie. Als u wat verdachts ziet, bel dan de politie!’ Later die week werd het raadsel van de kruisjes echter opgelost. ‘Daders’ waren de medewerkers van het glazenwasbedrijf Briljant Cleaning. De eigenaren van de gemarkeerde huizen hebben (ooit) gebruik gemaakt van de diensten van dit bedrijf. De kruisjes gaven aan bij welke woningen de ramen gewassen moesten worden. Die kruisjes zijn dus vaak al jaren geleden aangebracht, maar waren door niemand ooit geconstateerd.
 
Een typisch gevalletje van massahysterie dus. Iemand ziet een kruisje staan onder een vensterbank en merkt dat ook op bij andere woningen. Hij praat met de buren en het mysterie leidt weer tot grote onrust bij de overige buren. En waar staat de ‘H’ dan voor? ‘Helemaal’; een teken dat de ramen aan de voor- en achterkant moeten worden gewassen.