Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Demonstratief opstappen

LISSE - Het voorstel van D66 over het opleggen van beperkingen op grondbewerkingen van het tuingebied voor Loosterweg Zuid 15 werd door bijna de voltallige raad aangenomen. Alleen fractievoorzitter Marianne Entrop en gemeenteraadslid Valentina Tsjebanova (beiden VVD) besloten niet aan de stemming deel te nemen en verlieten daarom, enigszins demonstratief, tot twee keer toe de raadszaal. Dit leidde nog tot een staartje, want na afloop van de vergadering sprak Verburg burgemeester Lies Spruit aan op deze actie.
 
Hij vroeg haar of deze manier van onttrekken aan het nemen van een besluit ‘in overeenstemming is met de richtlijnen en bepalingen van de Gemeentewet.Raadsleden moeten op grond van de Gemeentewet te allen tijde deel te nemen aan een stemming van de gemeenteraad. Mits er sprake is van eventueel zwaarwegende argumenten of persoonlijke belangen om hier gemotiveerd vanaf te zien. Ik wil voorkomen dat in de (nabije) toekomst collega-raadsleden zich wat al te gemakkelijk denken te kunnen onttrekken aan hun verantwoordelijkheden als raadslid ter zake.’