Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Duurzaam drinken

LISSE – Sportverenigingen mogen in de weekeinden eerder dan 15:00 uur beginnen met het schenken van alcohol. Voorwaarde is wel, dat op die momenten geen meerderheid van jongeren aanwezig is. Ook mogen de verenigingen zelf bepalen wanneer het drinken stopt: ‘het tijdstip waarop er alcohol mag worden geschonken, wordt gekoppeld aan activiteiten van sportverengingen’, zo valt te lezen in de nieuwe Drank- en Horecaverordening. Hiermee verdwijnt dus de oude regel dat er in kantines tot maximaal 21:00 uur geschonken en gedronken mag worden.
Sportverenigingen krijgen ook de mogelijkheid om hun kantines open te stellen, zodat hun sponsoren van deze faciliteiten gebruik kunnen maken. Het laat zich raden, dat uitbaters van horecagelegenheden elders in het dorp hier niet bijzonder gelukkig mee zullen zijn. Privéfeestjes blijven echter verboden. De gemeenteraad moet zich nog deze maand over de nieuwe Drank- en Horecaverordening uitspreken. Dan bepalen de politici ook, of jongeren onder de 18 al om 23:00 uur uit de ‘natte horeca’ weg moeten wezen. Immers, vanaf 1 januari mogen 16- en 17-jarigen geen druppel alcohol meer drinken.