Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

‘Beoordelingsfouten zijn onvermijdelijk’

NOORDWIJK – De boa’s (bestuurlijke opsporingsambtenaren) hebben dit jaar flink huisgehouden op het bonnengebied. Duizenden mensen hebben dit jaar een bekeuring gekregen voor het (vermeend) fout parkeren. Van die slachtoffers hebben 1.308 mensen een bezwaar ingediend tegen de naheffingsaanslagen parkeerbelasting, zo beantwoordt wethouder Martijn Vroom (CDA) vragen van gemeenteraadslid Carla Versteege (Puur Noordwijk).
Het overgrote deel van deze bezwaarschriften werd afgewezen en 19 mensen gingen tegen dit gemeentelijk besluit in beroep en lieten de zaak voorkomen bij de rechtbank. Vier van hen kregen alsnog het gelijk aan hun zijde. Twee van hen konden namelijk niet een parkeerkaartje kopen, omdat meerdere parkeerautomaten kapot waren. De overige twee kregen de rechter aan hun zijde met het betoog dat er grote onduidelijkheid is over de plaatsen waarop het betaald parkeren geldt.
Versteege wilde weten: ‘Zou het zo kunnen zijn dat door het hierboven geschetste er wellicht onterecht bezwaarschriften in eerste instantie ongegrond verklaard zijn?’ Het antwoord van Vroom is opmerkelijk: ‘Dat Is mogelijk. Het is echter niet te voorkomen dat er In de bezwaarfase beoordelingsfouten worden gemaakt.’ De gemeente gaat maatregelen nemen om de  huidige onduidelijke informatie over waar je moet betalen, te verbeteren.
Vroom: ‘Ter hoogte van de Huis ter Duinstraat 1 t /m IC (waar twee verschillende regimes gelden), is bij deparkeerautomaten door middel van borden aangegeven op welke vakken de automaten van toepassing zijn. Daarnaast wordt op bordjes op de lantaarnpalen met een pijl verwezen naar de automaat voor straatparkeren.’ Maar meer maatregelen volgen. De wethouder: ‘Hoewel wij veronderstelden dat hiermee de situatie voldoende duidelijk was gemaakt, zijn we inmiddels van mening dat het noodzakelijk Is meer maatregelen te treffen. Daarom worden de locaties van de parkeerautomaten heroverwogen en waar nodig verschoven. De parkeerplaatsen krijgen ieder een markering horende bij het betreffende parkeertarief. Dit betreft een pilot, die op deze plek start omdat er al meer vragen over zijn gesteld.’
Als de pilot (proefproject) succesvol is, wordt dit systeem in heel Noordwijk gebruikt. Overigens blijft Vroom erbij dat de huidige manier met verschillende parkeertarieven gehandhaafd moet blijven. ‘Dit houdt de parkeerruimte op peil voor zowel koopcentrumbezoekers, toeristen als bewoners.’