Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Kanovereniging moet verhuizen

LISSE – De opstallen van de kanovereniging moeten definitief verdwijnen van hun huidige locatie ten westen van sporthal Meerzicht. De kanovereniging mag deze grond sinds 1988 gebruiken, maar indertijd is gesteld dat dit gebruik stopt, op het moment dat de gemeente dat bepaalt. De kanovereniging mag de grond nog gebruiken tot en met 30 april 2014. De gemeente is momenteel in gesprek met de Kanovereniging over de mogelijkheden om de Kanovereniging te ‘herhuisvesten’ nabij de Watersportvereniging (WSL). Deze onderhandelingen zijn  nog niet afgerond, maar het college wil doorgaan met de volgende stappen voor de herontwikkeling van het Sportlaangebied.
Ook de WSL stelt overigens eisen aan de verplaatsing van de kanovereniging, zo blijkt uit ambtelijke stukken. Ze ‘staan open voor de herhuisvesting van de kanovereniging op hun terrein, maar de verenigingsaccommodatie van de WSL is zeer verouderd en nodig toe aan verbouw danwel nieuwbouw’. Binnenkort gaat de gemeente praten met de WSL en de kanovereniging om tot een gezamenlijke oplossing te komen.