Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2013

‘Een knal van een probleem’

OEGSTGEEST – Museum Corpus heeft nog altijd niet de opgelegde vermakelijkhedenretributie van dit jaar betaald. En is ook niet van plan om dat te doen. In de politieke wandelgangen wordt gefluisterd, dat dit komt doordat in het verleden beloftes zijn gedaan aan de oprichter van Corpus. Als Corpus zich in Oegstgeest zou vestigen, dan zouden er mogelijk financiële douceurtjes in het vooruitschiet liggen.
Tijdens de begrotingsraadsvergadering van donderdag 7 november wilde fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen (Lokaal) er het fijne van weten. Hij ondervroeg wethouder Johanna Haanstra: ‘In de begroting is een risico van 252.000 euro voor de vermakelijkhedenretributie opgenomen. Dat betekent dus dat wij dat geld niet gaan innen. We hebben hier een knal van een probleem. We moeten tijdens deze vergadering nog  dekking zien te vinden voor die kwart miljoen euro en dat geld is er niet. Waarom is die vermakelijkhedenretributie niet geheven en waarom zijn wij hier niet over geïnformeerd? Corpus geeft aan, dat er afspraken zijin gemaakt dat de heffing niet aan hen opgelegd zou worden. Dit is een lijk uit de kast.’
Wethouder Johanna Haanstra reageerde: ‘Een risico is geen feit, maar een risico. Je schat in hoe hoog dat risico is.Corpus heeft argumenten aangedragen waarin zij de rechtmatigheid van de retributie menen te kunnen aanvechten. We hebben daarover nog geen conclusies getrokken.’ Extra informatie wilde de wethouder in het openbaar niet geven. Hiervoor moet weer een achterkamertjesoverleg komen met de fractievoorzitters. En dat mag volgens de wethouder ook pas gebeuren nadat de begroting 2014 is goedgekeurd.