Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 december 2013

Grote zorgen over FC Lisse

LISSE – De leden van de commissie Maatschappij en Financiën drongen er woensdag 20 november bij wethouder Cia Kroon (VVD) op aan, dat FC Lisse zich aan haar financiële verplichtingen houdt. Een uitspraak van de wethouder dat zij ‘FC Lisse met rust wil laten’, werd door haar nader toegelicht.
Ze liet weten dat de gemeente ‘stevig toezicht houdt, maar niet op de stoel van de vereniging wil zitten.’ Commissielid Bert Verdoes (PvdA) wilde hierop weten hoe voorkomen kan worden, dat ‘FC Lisse weer de hand gaat ophouden en zeggen dat het niet meer gaat?’ Vorige week werd namelijk duidelijk dat de voetbalclub onvoldoende financiënn heeft om de stijgende spelerssalarissen en –bonussen te betalen.
Kroon: ‘In een workshop gaan ambtenaren en mensen van FC Lisse denken over hoe de koek groter gemaakt kan worden en dat geld van andere partijen kan komen.’ De aankomende gemeentelijke bezuinigingen gaan namelijk ook niet aan de club  voorbij: ‘FC Lisse maakt ook onderdeel uit van de nota bezuinigingen en ze moeten de leningen aflossen.’ Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) drong er op aan, dat de gemeente ‘niet moet schromen om in te grijpen’, zodra dit nodig zou zijn. Commissielid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) maakte zich zorgen over de situatie nadat de sporthal wordt overgenomen: ‘Dat vindt al over twee jaar plaats. We vragen ons af wat er dan op de club af komt en wat wij dan nog van de club terugkrijgen?’ Kroon liet alleen weten: ‘We ondernemen nu al actie, maar wij zijn als gemeente niet verantwordelijk voor FC Lisse. Zij zijn een zelfstandige vereniging, waar wij als gemeente niets over te zeggen hebben. We moeten niet die veranwoordelijkheid overnemen.’ Dit waren geen geruststellende woorden voor Vermeulen: ‘Ik heb grote zorgen.’