Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 december 2013

Leges voor gastouders

LISSE – Mensen die zich inschrijven als gastouder, moeten hiervoor leges betalen. Dit ondanks het feit dat statistieken uitwijzen, dat dit ten koste gaat van het aantal mensen dat gastouder wil worden. Fractievoorzitter Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) stelde deze problematiek woensdag 20 november tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën aan de orde.
Ruigrok liet weten, dat zijn partij een brief had ontvangen van de kinderopvangorganisatie B4Kids. ‘Zij maken zich zorgen over het heffen van leges bij gastouders, die kinderen opvangen. Bij gemeentes waar nieuwe gastouders die leges moeten betalen, zijn er 26% minder gastouders en dat gaat ten koste van goede opvang voor de kinderen.’
Wethouder Adri de Roon (D66) reageerde: ‘Als gastouders zich willen inschrijven, dan moet dat bij de gemeente gebeuren. We heffen daar leges over. Over de legesverordening zal de raad volgende maand een besluit nemen.’ Op dat moment zou de gemeenteraad kunnen aangeven, dat het opleggen van leges voor enthousiaste gastouders in wording niet gewenst is, maar of dat ook gebeurt, moet afgewacht worden.