Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 december 2013

Wél voorbereid op jeugdzorg

LISSE – Het is helemaal niet zo, dat Holland Rijnland onvoldoende is voorbereid op de overgang van de Jeugdzorgtaken. Deze regio scoort juist bijzonder goed op bijna alle vlakken. Alleen is aangegeven, dat het gat tussen de huidige uitgaven en de toekomstige financieringen bovenmatig groot is.
Wethouder Adri de Roon (D66) stelde woensdag 20 november tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën: ‘Met dat (financiële, JD) gat zijn we niet in staat om de taken naar behoren uit te voeren. Dat heeft in de landelijke media geleid tot het predikaat ‘onvoldoende’. Wij zijn buitengewoon teleurgesteld over die platte berichtgeving, dat alleen dit element eruit genomen is. Wij wijken niet af van de andere regio’s. Het is boeiend dat het kennelijk bij hen niet zo is, of hebben zij bij hun evalautie die financien niet zo in de gaten gekregen? We gaan kijken hoe we de financiënstromen gaan aanpakken en er worden maatregelen genomen.’