Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Kiosk is brug te ver voor wethouder Brekelmans

NOORDWIJK – Alle politieke partijen zijn voorstander van de komst van een kiosk met uitzichtsplatform op de Koningin Wilhelmina Boulevard ter hoogte van het Vuurtorenplein. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders was echter van een dermate slechte kwaliteit, dat wethouder Bas Brekelmans (VVD/JES) zijn werk over moet doen. Dit bleek tijdens de vergadering van de commissie RBF op woensdag 4 december.
Zo zou een geïnteresseerde ondernemer zo’n 100.000 euro moeten betalen, om de kiosk vijf jaar te mogen gebruiken. Dat is een bijna onmogelijk korte tijd om zo’n investering terug te verdienen, zo oordeelden de politieke partijen. Commissielid Barnhoorn (CDA) had een vragenvuurwerk: ‘Hoe wordt de selectieprocedure van de pachter van deze kiosk opgezet? Wie bepaalt uiteindelijk welke ondernemer de kiosk gaat beheren? Is het ontwerp definitief? Hoe wordt de indeling? Is er alleen een toilet voor invaliden of wordt het een algemeen toilet?’ Zelfs Brekelmans’ eigen partij had kritiek: ‘Een termijn van vijf jaar vinden we heel erg krap voor de investering die daar gedaan moet worden’, aldus commissielid Duindam (VVD/JES).
Brekelmans verdedigde het voorstel: ‘We hebben met die vijf jaar ingeschat om een balans te vinden tussen ‘niet te lang en niet te kort’. Deze vijf jaar is een proefperiode. U mag zelf aangeven of die termijn langer kan zijn.’ Hij vervolgde: ‘Er komt een ambtelijke groep die de inzendingen gaat beoordelen. Ik geef toe dat de kiosk aan de kleine kant zal zijn. het zal lastig zijn om binnen die beperkte ruimte interesse te krijgen van ondernemers, die vooral non-food artikelen gaan verkopen, zoals strandartikelen, kranten, tijdschriften en zonnebrandcréme.’
De wethouder kon de commissieleden niet overtuigen. ‘U moet hier op deze manier niet mee doorgaan. Er zijn juridische onduidelijkheiden’, aldus commissielid Van Bockhove (WNW/LN). De overige partijen waren het hier helemaal mee eens. ‘Er zijn nog te veel losse eindjes’, concludeerde Versteege (Puur Noordwijk).