Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Alternatieven Het Warenhuis besproken

LEIDEN / OEGSTGEEST – Het voortbestaan van kringloopbedrijf Het Warenhuis is onderwerp van gesprek bij bestuurders en politici in de regio. De kosten lopen almaar op en ook Oegstgeest kijkt nadrukkelijk naar andere alternatieven.
Zo liet wethouder Jos Roeffen weten, dat overwogen wordt om samen te werken met ‘kringloopbedrijven die op dit moment functioneren in Katwijk. We kijken of ze geinteresseerd zijn of ze willen uitbreiden naar Oegstgeest.’ Maar ook andere mensen die geïnteresseerd zijn om een kringklopbedrijf te starten, kunnen zich melden bij de gemeente. Het college bekijkt zelfs de mogelijkheid om een kringloopbedrijf op de eigen gemeentewerf te starten.
Het opnieuw gebruiken van oude spullen is volgens het college een goede zaak. Maar er moet wel goed gekeken worden naar de financiën. ‘We moeten voor 2015 en verder zoveel mogelijk van dit soort plaatsen in stand houden en eventueel uitbreiden. Bij de financien wordt gestreefd naar een kostendekkende situatie.’ Op dit moment betaalt de gemeente mee aan de kosten voor Het Warenhuis, maar het blijkt, dat slechts één uitkeringsgerechtigde uit dit dorp ook bij die instantie te werk is gesteld. Roeffen: ‘Dat vinden wij te weinig. Daarover willen we betere afspraken maken als Het Warenhuis blijft bestaan.’ De politieke partijen wachten op een voorstel van de wethouder, maar fractievoorzitter Simon Vogel (LO) gaf ook aan: ‘Laat de wethouder het scenario ‘Stoppen’ meenemen in zijn overwegingen. Stoppen kan ook een keuze zijn, als het financieel heel onaantrekkelijk is om door te gaan.’ Commissielid Vincent Janssen (VVD) vulde aan: ‘Neem geen risico’s met een bedrijf waar de levensvatbaarheid onder druk staat.’