Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

Schaftkeet ontsiert sportcentrum

NOORDWIJK – De plannen voor het plaatsen van een portocabine voor gemeentelijk medewerkers aan de Duinweg, werd niet warm onthaald door de leden van de commissie RBF. Zij hadden veel kritiek op deze locatie, maar gingen woensdag 4 december uiteindelijk toch tandenknarsend akkoord met het collegevoorstel.
Commissielid Dick Gutlich (Progressieve Combinatie) liet weten: ‘We besteden een kapitaal in het sportcentrum en ondertussen gaan we daar semipermanente dingen neer zetten. Het gemak is te groot dat met dit soort semipermanente dingen oplossingen worden gevonden.’ Fractievoorzitter Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk) suggereerde: ‘Plaats die portocabine achter het Zilveren Kruis gebouw, dan staat die uit het zicht van de mensen.’ Wethouder Martijn Vroom (CDA) liet echter weten, dat dit geen optie is: ‘Daar kun je niet met het materieel komen. Zeventien wagens van de gemeentewerken rijden op en aan. Dat werkt niet als je het achter dat gebouw neerzet. Nu staat er een pipowagen bij het asiel en dat is ook niet ideaal. Ik zou niet weten wat een creatievere of betere oplossing is.’
Vroom vervolgde: ‘De jongens van de buitendienst zijn heel tevreden met de samenwerking in Katwijk, maar worden het zat om op en neer te rijden. Ze willen op een plek komen, waar ze kunnen schaften en zonder dat ze in een woonwijk staan. Zij kwamen zelf met deze oplossing.’ De politieke partijen gingen alsnog akkoord met het voorstel, maar wel ‘schoorvoetend. Deze oplossing verdient geen schoonheidsprijs’, aldus commissielid Van der Pijl (Puur Noordwijk).