Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Onaangename belastingen verdwijnen

KAAG EN BRAASSEM – Een belastingheffing die voor een hoog onrechtmatigheidsgevoel zorgde, is eindelijk verdwenen. Tot nu toe was het zo, dat nabestaanden na tien jaar geconfronteerd werden met een onaangename keuze. Als graven geruimd werden, konden de nabestaanden de grafsteen behouden, maar hiervoor moesten ze dan wel 200 euro betalen.
Wethouder Ton van Velzen liet hier maandag 16 december over weten: ‘We hadden hierover constant ruzie met de nabestaanden, dus hebben we deze leges geschrapt.’ Ook een andere forse en onnodige kostenpost wordt geschrapt per 1 januari 2014. Tot nu toe was het zo, dat nabestaanden 160 euro moesten betalen als ze het naamplaatje van de overledene bij een strooiveld nog eens tien jaar langer wilden laten hangen. Maar liefst 160 euro voor een naamplaatje dat er al hangt en dat dus niet door een ambtenaar hoeft te worden weggehaald. De wethouder liet weten, dat deze belasting ook tot het verleden gaat behoren. ‘Het is onzin om hiervoor 160 euro voor te vragen. Het naamplaatje kost bij plaatsing al 100 euro. Het hangt er al, dus is het onzin om daar nog een bedrag voor te vragen.’