Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2013

Project Braassemerland nog niet vrij van zorgen

Eerste woningen worden volgend jaar opgeleverd
KAAG EN BRAASSEM – Het project ‘Braassemerland’ is op de goede weg. Althans, dat liet een ambtenaar weten tijdens een informatieronde aan de raadsleden op woensdag 13 november. Wel zijn er problemen met een bezwaarschriftenprocedure en enkele ontwikkelaars hebben een aansprakelijkheidsstelling lopen tegen de gemeente.
In het deelgebied Noordakkers Noord moeten 181 woningen komen van allerlei verschillende woningtypes. Ook komt er een watergang, maar deze wijk krijgt slechts één ontsluitingsweg. In de wijk Poelgeest in Oegstgeest weten de inwoners al wat voor drama’s dat kan opleveren, maar vooralsnog blijven de planners bij hun besluit om al het verkeer over die ene ontsluitingsweg de wijk in- en uit te laten gaan. Halverwege 2015 moeten de eerste woningen verkocht worden, zodat de bouw aan het eind van dat jaar kan beginnen.
In het deelgebied Centrum komt onder meer gestapelde woningbouw. Op dit moment zijn 28 woningen verkocht en Heembouw verwacht aan het eind van dit jaar te kunnen beginnen met de start van de bouw voor ‘fase 1A’. Voor het gebied Westend is de gemeente verwikkeld  in een bezwaarschriftenprocedure en enkele ontwikkelaars van Westend hebben een aansprakelijkheidsstelling ingediend, die bij de Raad van State ligt.
Wat betreft de Veilingvaart, is de bouw al begonnen voor enkele stukjes hiervan. Deze huizen van projectontwikkelaar Vink + Veenman en Alkemade Wonen wworden in april en mei 2014 opgeleverd. Voor Roelofarendsveen Zuid (wat vroeger ‘Braassemerland Zuid’ heette), worden nog plannen gemaakt om een ‘alternatieve invulling’ te maken.