Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 december 2013

‘Asbest op scholen niet gevaarlijk’

KAAG EN BRAASSEM – Op drie basisscholenis asbest ontdekt. Wethouder Floris Schoonderwoerd liet donderdag 5 december weten, dat er geen gevaar voor de volksgezondheid dreigt, omdat de asbestplaten onaangeroerd zijn. Metingen hebben volgens de wethouder uitgewezen, dat er geen los zwevende asbestdeeltjes in de lucht van de basisscholen hangt. Het gaat om de basisscholen Torenvalk (Leimuiden), Essenlieckerwoude (Woubrugge) en Kinderarke (Rijnsaterwoude).
Alle scholen in de gemeente die geboouwd zijn tussen 1970 en 1985 zijn onlangs onderzocht op de aanwezigheid van asbest. In die jaren was het gebruik van asbest namelijk gemeengoed. Met een nieuwe techniek kan de aanwezigheid van asbest nu nog beter ontdekt worden, zo informeerde de wethouder. In de cv-ruimtes van deze drie scholen zijn hittebestendige asbestplaten aangetroffen, stelt Schoonderwoerd. ‘Als je er niet aan komt, of er in boort of zaagt, is het niet gevaarlijk. In de scholen is gekeken of er los zwevende deeltjes zijn. Dat bleek niet het geval. Het asbest is onaangeroerd.’ Hij vervolgt: ‘Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, maar het moet wel worden opgeruimd en opgeknapt. Dat wordt binnenkort in een weekend gedaan. De kosten hiervoor, 39.930 euro worden gedeeld tussen de gemeente en de drie scholen.’