Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 december 2013

Shop met een lach op de zondag

KAAG EN BRAASSEM – De kogel is door de kerk; Samen Voor Kaag en Braassem gaat maandag 2 december vóór de zondagsopenstelling stemmen. Deze mededeling deed lijsttrekker Petra van der Wereld dinsdag 26 november tijdens de politieke discussie van het Praethuys.
Op een vraag uit het publiek hoe het staat met de standpunten van de politieke partijen over dit onderwerp, lieten VVD en PvdA weten, dat zij al jaren voorstander zijn van het, op vrijwillige basis, open stellen van de winkels op zondag. Ook D66 is hier voor, maar het CDA is tegen. Iedereen wachtte tot het moment dat Van der Wereld kleur zou bekennen en dat moment kwam er inderdaad. Ze liet weten: ‘We hebben in eerste instantie verdeeld gestemd. We willen wel een recreatiegemeente worden, maar zijn het nog niet helemaal. Op 2 december gaat SVKB waarschijnlijk voor (de zondagsopenstelling, JD) stemmen. De winkeliers zijn niet tegen en bepalen zelf of ze open gaan of niet.’ Ze voegde hier aan toe: ‘Ik wil overigens ook wel op zaterdagochtend mijn paspoort kunnen laten verlengen; dat is dan het volgende onderwerp waar we het over kunnen gaan hebben.’