Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2014

Column

Krantje
Het lijkt er op, dat burgemeester Marina van der Velde het niet leuk vindt om kritiek te krijgen. Zo stond er een artikel in het Witte Weekblad over het feit, dat alle ambtenaren dezelfde prestatiebonus krijgen. Dit zou volgens de burgemeester gaan om ‘een paar euro’, maar in feite betrof het 40 euro per persoon. En voor mensen in de bijstand is 40 euro (of 88 oud-Nederlandse guldens) vaak het verschil tussen wél en geen vlees op de tafel.
Ook het gestuntel van de gemeente met de Braassemdreef werd de afgelopen weken volop in het nieuws gebracht. Eerst kon deze verbindingsweg open, maar daarna moest die toch weer dicht. De toplaag van het asfalt kon niet worden aangebracht, vanwege het koude weer, zo stelde de gemeente. In de pakweg twee weken daarna was het warmer dan tien graden boven nul en had die toplaag dus gemakkelijk aangebracht kunnen worden.
Maar ook over andere zaken werd de afgelopen maanden kritisch geschreven. De inwoners krijgen bijvoorbeeld een verhoging van 4,5% op de rioleringskosten. En wat dacht u van de verkeerspunaises op de Achterweg in Nieuwe Wetering? Eerst worden die bumperscheurders voor veel geld aangelegd, waarna het college deze punaises vol verve verdedigd. Maar na een ritje in een vrachtwagen met een lokale ondernemer besluit het college toch om de hoogte van de punaises aan te passen.
Ook maakte deze krant melding van het feit, dat de gemeente zich al jaren niet houdt aan regels op het gronddepot aan de Lange Dwarsweg in Rijpwetering. De Omgevingsdienst West Holland tikte de gemeente hierover op de vingers en legde Kaag en Braassem een ‘last onder dwangsom’ op.
Dit zijn allemaal voorbeelden van zaken, waarvan de gemeentebestuurders het niet fijn vinden dat die in de krant komen. Het zat burgemeester Marina van der Velde blijkbaar hoog, want tijdens de politieke bijeenkomst van maandag 16 december sprak ze alleen maar over ‘dat krantje’, als ze het over het Witte Weekblad had.
Blijkbaar is het voor sommige bestuurders even wennen, dat onafhankelijke pers niet alleen maar hallelujah-verhalen opschrijft. En wat dat betreft is de aanduiding ‘krantje’ uit de mond van de burgemeester een geuzennaam. Waarvoor dank!