Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Dikke dossiers

JOEP DERKSEN
STREEK- De ambtenaren van het samenwerkingsverband Holland Rijnland zijn flink bezig geweest. De vijftien deelnemende gemeenten moeten beslissen over het voortbestaan van deze club en daarom is een fors document van maar liefst 560 bladzijden opgesteld. En over dit ambtelijk stuk moesten de leden van  de commissie Regionale Zaken zich maandag 3 februari buigen.
Commissielid André Bostelaar (CDA) liet weten dat hij prioriteiten stelde: ‘Het waren wel 560 bladzijden die doorgenomen moesten worden. Ik heb dat niet allemaal gelezen,  hoor!’ Wethouder Adri de Roon (D66) maakte daarop duidelijk dat hij zich wél van die taak gekweten had. Hij liet verder weten, dat de kosten voor het samenwerkingsverband Holland Rijnland met 25% omlaag kunnen.
Ook zou Holland Rijnland zich bezig kunnen houden met de decentralisatie van de sociale taken (3D), die vanaf 2015 op het bordje van de gemeenten geschoven worden. Althans, dat wordt voorgesteld in het lijvige document. De Roon: ‘Het rapport somt hier dingen over op, maar dat zijn geen nieuwe taken. Het zijn onderwerpen waar wij ons als gemeente mee moeten bezig houden. Dat doe we met een platformfunctie, zonder dat we die taken ook aan Holland Rijnland overdragen.’
Bostelaar tipte: ‘Laten we de samenwerking binnen de Bollenstreek doen en ga niet dubbelen door die taken ook binnen Holland Rijnland te doen.’ De wethouder bevestigde dit: ‘De samenwerking met Holland Rijnland moet complementair zijn op de samenwerking tussen de gemeenten.’