Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Genieten en zakendoen bij Proeverij & Partydag

JOEP DERKSEN
WARMOND – Meer dan 1.000 mensen bezochten woensdag 5 februari de 29ste editie van de Horesca Horecavo Proeverij & Partydag. De horecatop van Nederland ontmoet elkaar hier traditiegewijs net voor de start van het strandseizoen. ‘Ondernemers aan de kust gaan nu hun kaart maken en de leveranciers hebben daar op deze dag echt hun invloed op’, zo informeert Dave Vegt, algemeen directeur van Horesca Horecavo.
De tennishallen van Dekker Sport & Party (Veerpolder 14) werden in één dag omgebouwd tot een prachtige beurshal en meer dan honderd standhouders toonden hun producten en lieten de bezoekers gratis proeven. Er hing echt een feestelijke sfeer, want veel van de aanwezigen kennen elkaar al jaren en de Proevery & Partydag is een rustmoment in een hectisch jaar. Maar wel een rustmoment waarbij, vlak voor de opening van het strandseizoen, goed zaken gedaan kan worden.
Door de jaren heen is de beurs veranderd, zo informeert Vegt: ‘In het verleden was het doel om zoveel mogelijk leveranciers naar deze beurs te krijgen en we waren blij met iedereen. Maar de beurs is zo populair geworden, dat niet iedereen een plaats heeft kunnen bemachtigen. Deze beurs gebruiken we als Horesca Horecavo ook om in gesprek te gaan met de ondernemers. Om te bespreken hoe de zaken beter kunnen gaan. Bijvoorbeeld door het aanbieden van een winnende combinatie; uitstekend bedienend personeel, goede sfeer en heerlijke producten voor een aangename prijs.’
Een mooi voorbeeld hiervan is Copper, zo vindt Vegt. Dit restaurant met het ‘mooiste terras van Nederland’ verzorgt de bediening en versnaperingen tijdens de beurs. Ook hebben de medewerkers van Horesca Horecavo zich dit jaar weer volop ingezet om van de beurs een succes te maken. Vegt  besluit over de beurs: ‘Wij willen een verlengstuk zijn van de horeca en meerwaarde leveren. We zijn niet alleen totaalleverancier van allerlei horecaproducten, ook leveren we uitstekende service. Maar nu gaan we nog een stapje verder: we gaan met de onderemer in gesprek hoe het beter kan. ‘ Hij geeft een voorbeeld: ‘We doen blinde proeverijen met onze klanten, bijvoorbeeld met appeltaart. Dan nemen we vier appeltaarten en mag de klant blind testen welke hij het lekkerst vindt. En dat werkt, want als een restaurant een beter product op de kaart heeft, kun je er ook meer voor vragen. Het gaat erom dat klanten enthousiast worden en terugkomen.’