Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Extra parkeerplaatsen verplicht bij De Kuijperij

ROELOFARENDSVEEN – De gemeente pakt De Kuijperij hard aan. Dit bedrijf heeft volgens het college van burgemeester en wethouders onvoldoende parkeerplaatsen aangelegd en moet dit alsnog binnen vier weken doen. Als dit niet gebeurt, wordt een last onder dwangsom van maar liefst 10.000 euro opgelegd. In totaal moeten er 80 parkeerplaatsen worden gerealiseerd.
Burgemeester Marina van der Velde laat weten: ‘De Kuijperij heeft een aantal parkeerplaatsen niet gerealiseerd, die wel ingetekend stonden. Die parkeerplaatsen moeten alsnog aangelegd worden. Als dat niet zou kunnen, heeft hij een probleeem en moet hij andere oplossingen vinden.’ Het niet realiseren van die parkeerplaatsen is geen optie, aldus de burgemeester. ‘Hij heeft onder bepaalde voorwaarden een vergunning gekregen. Het zou wel heel gemakkelijk zijn als de Kuijperij daar mee weg zou komen. Mensen vinden het niet leuk als er gehandhaafd wordt. Maar we maken afspraken om elkaar daar aan te houden. Als je je er niet aan houdt, gaan we handhaven.’