Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Kofferparkeren langs de straat

KAAG EN BRAASSEM – Met het vaststellen van de Nota van Uitgangspunten Roelofarendsveen Zuid moeten de recreatiemogelijkheden fors toenemen. Uiteindelijk moet er een bestemmingsplan komen voor dit gebied dat (verblijfs- en dag)recreatie, watergerelateerde recreatie en toerisme mogelijk maakt. Ook de huisvesting van ‘lokale groene en / of recreatieve voorzieningen’ moet mogelijk worden.
Daarnaast wordt het gebruik van watergangen en de wandel- en fietspaden gestimuleerd, terwijl tegelijkertijd de bedrijfsvoering en uitbreidingsmogelijkheden van de bestaande glastuinbouw in het plangebied verzekerd blijft. Ook moeten er ‘parkeerkoffers’ komen. Burgemeester Marina van der Velde zegt hierover: ‘Hiermee halen we het parkeren van de straat en in koffers naast de doorgaande route. Dat is beter voor de doorstroming.
Ook moet het mogelijk worden om kleinschalige woningbouw te realiseren, maar dan wel in het kader van de ruimte voor ruimte regeling. Dit houdt in, dat een agrarisch ondernemer de mogelijkheid krijgt om één of meerdere huizen te bouwen op het moment dat hij bijvoorbeeld oude kassen verwijderd. Deze woningen moeten wel op een bepaalde afstand van de kassen gebouwd worden, zodat de bewoners geen last hebben van de kassen. Eveneens moet het mogelijk worden dat bestaande bedrijfswoningen omgezet worden naar burgerwoningen. De burgemeester laat weten dat ze op dit punt geen problemen verwacht bij de Provincie Zuid-Holland.