Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Hoogte brug heikel onderwerp

KAAG EN BRAASSEM – Herman van der Steen, die maandag 27 januari insprak namens het watersportverbond en de HISWA vereniging, overtuigde de politici van de noodzaak om de doorvaarthoogte van de Drechtbrug te houden op vier meter. De Provincie Zuid-Holland wil die doorvaarthoogte verlagen tot 3,15 meter; dat scheelt namelijk ruim anderhalf miljoen euro in de kosten van de verbreding van de N207. Bovendie zou maar zo’n 1% van alle vaarverkeer hoger zijn dan vier meter.
Voor Van der Steen was het eenvoudig: ‘De Drecht vormt een doorgangsroute van De Kaag naar het Drechtkanaal en de gerenoveerde Tolhuissluis. De N207 is de belangrijkste obstakel. Als deze doorvaarthoogte met een meter verminderd wordt, kan een groot aantal boten uit de verhuursector niet meer van deze route gebruik maken. Neem de huidig doorvaarthoogte van 4 meter op in het bestemmingsplan van de N207.’ Hij wees er ook op dat de gemeente zich naar buiten profileert als een recreatiegemeente en daar zou een verlaging van de Drechtbrug niet in passen. Alle politieke partijen bleken het hier mee eens te zijn en zij riepen wethouder Antoon Kea op om deze stellingname bij de Provincie Zuid Holland  over te brengen.