Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

‘600 sociale woningen erbij’

NOORDWIJK – ‘De komende vier jaren moeten er 600 woningen bijkomen in de sociale sector.’ Deze uitspraak deed lijsttrekker Carry Cramer tijdens de start van de PvdA-campagne in de Bollenstreek. Ze wees er op, dat het percentage sociale woningbouw de komende jaren zal dalen van 19% naar 12%. De reden hiervoor is, dat de huren van veel woningen van de Noordwijkse Woningstichting (NWS) zo hoog worden, dat ze niet meer onder de categorie ‘sociaal’ vallen.
 
Cramer: ‘We gaan ons heel hard maken voor de sociale voorraad en de mensen die het nodig hebben. Tot 2018 moeten er 600 sociale woningen bijkomen.’ Ze pleitte voor een systeem van ‘duurkoop’, waarbij de grond waarop de huizen gebouwd worden eigendom blijft van de gemeente Noordwijk. ‘We gaan voor de sociale voorraad woningen, niet voor hoogbouw.’