Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

HOV Overeenkomst

LISSE – De kogel is door de kerk: op vrijdag 14 maart ondertekenen de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, maar ook de deelnemende gemeenten aan het HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) een samenwerkingsovereenkomst. Over de laatste losse eindjes is vorige week een akkoord bereikt en met de ondertekening staat niets de komst van een ’snelle’ busverbinding nog in de weg.
Overigens zullen de inwoners van deze regio de gevolgen van deze samenwerkingsovereenkomst nog tot in lengte van dagen merken. Niet alleen gaan veel wegen op de schop, zodat die HOV-bussen meer mogelijkheden krijgen om langs het verkeer te rijden. Ook worden stoplichten zó aangepast, dat die sneller reageren op de bussen, of daar nou mensen in zitten of niet. Het overige auto-, vrachtwagen- en motorverkeer  moet hierdoor nodeloos wachten; met tonnen extra CO2-uitstoot tot gevolg.