Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

Integrale Kind Centrum nieuwste wapen voor beter onderwijs

LISSE – De nieuwe St. Josephschool moet een ‘Integrale Kind Centrum (IKC) worden. Dit is een vorm van onderwijs, dat nog verder gaat dan het concept ‘Brede  school’. In een IKC worden namelijk niet alleen het gebouw en praktische zaken gedeeld tussen de verschillende instanties die samenwerken. Op een IKC zijn de scheidslijnen tussen onderwijs en kinderopvang verdwenen, zodat de kinderen veel langer ‘onder dak’ kunnen zijn in de tijd dat hun ouders druk bezig zijn met geld verdienen.
 
‘Dit is een mooi project’, zo stelt wethouder Cia Kroon (VVD). De Sofiastichting en de SKOL gaan dit IKC oprichten. Voor ouders zijn nieuwe arrangementen en opvangtijden mogelijk en voor de kinderen betekent het, dat het onderwijsinhoudelijk heel goed op elkaar gaat aansluiten. Het onderwijs kan dus aansluiten op de behoefte van ieder kind.’ Waar de nieuwe St. Josephschool moet komen, is nog niet duidelijk. Het kan zijn op de huidige plek, maar ook op de locatie van de MVO Lucia? Dat onderzoek loopt nog, maar het doel is dat de nieuwe St. Josephschool op 1 augustus 2016 in gebruik wordt genomen.