Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Keihard knallen door Kanaalstraat

LISSE – Fietsers en bromfietsers mogen toch heerlijk door de Kanaalstraat blijven scheuren. Nadat de gemeenteraad eerder had bepaald, dat in dat deel van het winkelgebied een fietsverbod moet komen, zijn de politici toch weer van gedachten veranderd. Reden hiervoor is de eind vorig jaar gehouden raadsinformatiebijeenkomst, waar alleen tegenstanders van het fietsverbod volop de tijd kregen om hun pleidooien te houden. Ouders van spelende kinderen en mensen met een loopbeperking moeten dus zeer goed blijven opletten om de Kanaalstraat over te steken, om te voorkomen dat ze niet  omver gereden worden.
Uiteindelijk heeft wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) dus toch gewonnen, of, zo u wilt, het gelijk aan zijn zijde gekregen. Alle partijen besloten toch maar om het fietsverbod niet in te voeren. Een van de voornaamste redenen hiervoor was, dat fietsers bij zo’n verbod via de Grachtweg zouden moeten omrijden en dat zou ‘onveiliger’ zijn. Voor het CDA, dat ruim een jaar geleden als eerste met een voorstel kwam voor het invoeren van het fietsverbod, was dit een ‘eye opener’, zo liet fractievoorzitter Joke Vermeulen weten. Ook Nieuw Lisse, PvdA en SGP/ChristenUnie waren tegenstander geworden van het fietsverbod.
Alleen commissielid Valentina Tsjebanova (VVD) sputterde nog een beetje tegen, al moest ook zij toegeven dat haar fractieleden verdeeld waren over dit standpunt. ‘Het fietsverbod ging om de verkeersveiligheid en de aantrekkelijkheid van ons winkelcentrum. Ik ben niet overtuigd dat het daar verkeersveilig is. Mensen die hier komen winkelen, voelen zich niet veilig en niet welkom. Dat is niet goed voor het imago van ons winkelcentrum.’ Deze uitspraak zal de overige politici echter niet van gedachten doen veranderen. Op donderdag 30 januari besluit de gemeenteraad daarom dat er geen fietsverbod in de Kanaalstraat komt. Fietsers mogen dus blijven scheuren door de Kanaalstraat. Wel wordt er gekeken naar ‘knelpunten’, zoals het verplaatsen van kinderspeeltoestellen naar één kant van de Kanaalstraat.