Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2014

Complimenten en kritiek over gemeente

LISSE – De gemeente krijgt veel complimenten van de inwoners, waar het gaat om zaken als veilgheid, gezondheid en de eigen leefomgeving. Wel is er kritiek op de relatie tussen de gemeente en de inwoners. Annelie Jonquire, Strategisch adviseur van de gemeente Lisse lichtte woensdag 22 januari tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën de cijfers toe uit het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’.
Maar liefst 2.000 inwoners kregen een vragenlijst toegestuurd met daarop vragen over zeven thema’s. Het ging over zaken als veiligheid,lokale economie, directe dienstverlening en gezondheid. 526 mensen namen de moeite om de lijst in te vullen. ‘De inwoners zijn heel tevreden over gezondheid, veiligheid en hun eigen leefomgeving. Wat beter kan is de relatie inwoner – gemeente. Dat is in iedere gemeente het geval. Men voelt zich niet altijd vertegenwoordigd. De directe dienstverlening kan ook beter, volgens het onderzoek. Dat is opmerkelijk. Bij heel ingewikkelde vragen, zoals over grondaankoop, kunnen wij het beter doen.’ Ze liet weten over de kritiek over de minder dan optimale relatie tussen inwoners en gemeente, dat dit een landelijk verschijnsel is: ‘Het is niet zo dat alleen de gemeente Lisse hierin beter zou kunnen zijn.’ De gemeente wil de afhandeling van klachten en meldingen over zaken uit de openbare ruimte verbeteren en versnellen. Ook worden inwoners in de toekomst nog meer betrokken bij het maken van plannen en het komen tot besluitvorming. Althans,dat is de doelstelling voor de komende jaren.