Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

Onvoldoende op duurzaamheidsschaal

OEGSTGEEST – De gemeente scoort slecht op de duurzaamheidsschaal. Met een 222ste plek op een totaal van 408 gemeenten staat Oegstgeest niet eens bij de bovenste helft en ook het beoordelingscijfer is een onvoldoende: een 5,2.
Gemeenteraadslid Gerlof Kruidhof (PrO) stelde vragen over de uitkomsten van deze duurzaamheidsschaal, die door de Stichting Duurzame Samenleving is opgezet. ‘Eerder werd gezegd dat duurzaamheid een standaard aspect is bij het opstellen van beleidsplannen. Maar we krijgen een 5,2. Slaapt de wethouder Duurzaamheid wel van deze onvoldoende?’ Wethouder Jos Roeffen had een heel eigen manier om naar de cijfers te kijken. ‘De hoogste score die gegeven werd is een 7,1. Dus scoren we meer dan 50%.’ Fractievoorzitter Rob Braun (TO) sneerde: ‘Bent u vroeger zo over gegaan?’