Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

Terug naar Oegstgeest kan straks niet meer

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – In de periode van 23 tot en met 26 maart wordt het dorp bijna volledig afgesloten van de rest van de wereld. Dit komt door de Nucleaire Safety Summit, die gedurende die periode gehouden wordt in Den Haag. Veel van de hoogwaardigheidsbekleders overnachten tijdens deze dagen in vijf-sterrenhotels die zich in Noordwijk en andere plaatsen bevinden. En om een vrije doorgang te hebben, moeten die VIP’s zo risicovrij mogelijk over de A4 en A44 heengezoefd kunnen worden.
Burgemeester Els Timmers liet weten, dat dit voor Oegstgeest vergaande gevolgen zal hebben. Veel wegen worden geheel of gedeeltelijk afgesloten. ‘Het afsluiten van de wegen betekent nogal wat voor Oegstgeest. Wij moeten ons beraden wat we gaan doen met ons eigen personeel (de ambtenaren, JD) en welke communiactie we gaan doen naar de bevolking toe. We zitten in de oksel van de A4 en de A44. Bij de A4 worden twee rijbanen afgesloten en bij de A44 één rijbaan afgesloten. Het wordt die dagen heel moeilijk om deze gemeente binnen te komen en er uit te gaan. Dat betekent nogal wat voor de ondernemers.’