Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

‘Raadsleden hebben niet alle informatie’

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De leden van de gemeenteraad moesten zich donderdag 30 januari buigen over de nota van Uitgangspunten voor de Kamphuizerpolder – Buitenlust. Maar volgens inwoner J. de Vries (Rijnsburgerweg 63) hadden de gemeenteraadsleden niet de beschikking over de volledige gegevens, om een goed en afgewogen besluit te nemen.
In een brief aan raadsgriffier liet De Vries weten: ‘Ik wil u verzoeken om deze brief tijdig voor de raadsvergadering aan de Raadsleden te geven zodat zij weten dat ze nog geen besluit kunnen nemen over de kamphuizerpolder- Buitenlust. Wethouder Wendelien Tönjann is niet één keer ingegaan op mijn vragen om met mij het gesprek aan te gaan. Mijn eenmanszaak Caravanstalling Liberty is niet failliet gegaan, zoals eerder door de wethouder verkondigd is en ik beraad mij dan ook op juridische stappen hieromtrent.’
Inmiddels heeft er toch een gesprek plaats gevonden tussen de inwoner en de wethouder en volgens de briefschrijver heeft hij tot 12 februari de gelegenheid om met een voorstel te komen voor het op zjin grond realiseren van ‘een dubbele loods, zeven garageboxen en een aantal huizen’. De Vries stelt verbolgen: ‘Waarom probeert (...; naam ambtenaar is verwijderd, JD) dan toch om domweg zijn zin door te drammen en u een besluit te laten nemen in de vergadering van 30 januari 2014 die achteraf weer herzien moet worden?’ Toch namen 17 van de 18 raadsleden het collegevoorstel aan.