Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Resultaten politieactie

 
JOEP DERKSEN
STREEK – De regionale politieactie van dinsdag 11 februari heeft behoorlijk veel resultaat opgeleverd. Zeven bekeuringen werden uitgedeeld voor onder meer het niet dragen van een gordel, te hoge snelheid of slechte verlichting. Van de 375 automobilisten die een blaastest ondergingen, bleken drie mensen alcohol te hebben gebruikt. Maar alle drie bleven ze onder de limiet die toegestaan is.
Verder heeft de politie diverse hangplekken bezocht in Lisse en Hillegom. Het weer was slecht; met regen die regelmatig met bakken uit de hemel viel. Daarom was er geen jongere te bespeuren. Wel kreeg één inwoner in Hillegom een bekeuring uitgedeeld, vanwege baldadig gedrag. Hij stond te wachten voor schuifdeuren, maar die gingen hem blijkbaar niet snel genoeg open. Hierdoor begon hij tegen de schuifdeuren aan te schoppen en dat leverde hem een prent op.
Ook controleerden agenten of de mensen in de wijk Elsbroek hun poortdeuren en schuurdeuren wel voldoende afsluiten. Deze buurt is namelijk gewild onder zogeheten ‘snelwegbandieten’; inbrekers die vanaf de snelweg komen, inbreken bij meerdere huizen en vervolgens weer via de snelwegen vluchten. Uitvoerend politieteamchef Johan Mieremet laat hierover weten: ‘Het blijft een probleem, dat mensen hun poortdeuren en/of schuurdeuren niet afsluiten, waardoor het voor het gilde wel heel makkelijk wordt gemaakt. Waar dit werd aangetroffen zijn de bewoners erop gewezen.’ Het onderzoek van het paintballwapen heeft ertoe geleid, dat het doorverkochte wapen ook is achterhaald en inbeslaggenomen. Tegen de beide personen is proces-verbaal opgemaakt.