Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Tweestrijd

LISSE – Vrijdag 14 februari bonden de lijsttrekkers van de politieke partijen de ´strijd´ met elkaar aan, bij een live-uitzending van Radio West. Bij Brasserie Basso probeerden de politici elkaar vliegen af te vangen, in de hoop dat de Lissese luisteraars hierdoor zouden besluiten om op woensdag 19 maart op hun partij gaan stemmen.
In een tweestrijd nam Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) het op tegen Cia Kroon (VVD). De laatste stelde dat de gemeente veel geld kan besparen met een fusie, maar Ruigrok haalde onderzoeken aan die aantoonden dat van alle onderzochte gefuseerde gemeenten, er nog geen één was, die na zeven jaar geld opgeleverd had. Sterker nog, alle fusiegemeenten hadden meer geld gekost dan opgeleverd.
D66 deed niet mee in verband met de waarschijnlijke doodslag op oud-minister Els Borst, dus daarom mocht Ruigrok nog een keer de strijd aangaan. Nu met Guus Mesman (PvdA). Mesman hekelde het ´trage oplossen van problemen rondom de groenvoorziening´ en Ruigrok zag in het organsieren van buurtschouwen de oplossing voor het wegnemen van klachten bij inwoners.
Evert-Jan Nieuwenhuis (SGP-ChristenUnie) en Kees van der Zwet (CDA) bleken het vervolgens grotendeels met elkaar eens te zijn. Beiden waren voorstander van meer parkeerplaatsen in het winkelgebied. Nieuwenhuis zag echter graag, dat het huidige Heemskerkplein blijft zoals dit is, maar Van der Zwet wilde dit gebied gebruiken om meer sociale woningbouw te realiseren. Na afloop van de uitzending lieten beide fractievoorzitters weten, dat ze graag de resultaten van de zondagsopenstelling willen onderzoeken. Op basis van die uitkomsten moet blijken of de winkeliers van Lisse wel zo gebaat zijn bij het 24 uur per week open houden van hun zaak.