Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

SVKB zegt nee tegen bedrijventerrein

KAAG EN BRAASSEM – Een amendement van Samen voor Kaag en Braassem (SVKB) tegen de realisatie van het bedrijventerrein Veenderveld II, haalde het maandag 10 februari niet tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Gemeenteraadslid Petra van der Wereld (SVKB) sprak over het feit dat ‘het Veenderveld meegenomen gaat worden in de bestemmingsplanprocedure, of we het willen of niet. We moeten zeggen: stop! Wij doen niet mee!’ De partij stond echter alleen in haar standpunt, want PvdA, VVD en CDA waren een andere mening toegedaan. Henk Hoek (CDA) verwoordde de gevoelens van de meerderheid van de raad: ‘We hebben wat moeite met die angst voor de ontwikkeling van het Veenderveld. We willen in alle kernen bouwen, maar zetten ons te kijk als we zeggen dat we niet op Veenderveld willen bouwen. We willen dat niet op voorhand doen, maar op termijn hebben we wellicht extra bedrijventerreinen nodig.’