Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

Poelpolder gaat los

JOEP DERKSEN
LISSE  - Bij de officiële presentatie van de website www.poelpolder50.nl lichtten de initiatiefnemers enkele tipjes van de sluier op over wat de Poelpolderaars aan festiviteiten kunnen verwachten in 2015. Dat jaar gaat ‘De Poel’ namelijk helemaal los, ter viering van het 50-jarig bestaan van de wijk.
Met een druk op de muisknop activeerden burgemeester Lies Spruit en de bestuursleden van de Stichting Poelpolder 50 jaar,Gert de Bruin, Yvonne Baas en Wilma Geljon, de website officieel. Het is een eerste stap naar een periode van feesten en activiteiten. Tot nu toe draait de op 17 januari opgerichte stichting zonder subsidie en volledig op het enthousiasme van de vrijwilligers, onder voorzitterschap van Fred Broerse.
Op 1 april moet het jaarprogramma voor 2015 klaar zijn en het gaat dan voornamelijk om een overzicht van activiteiten die door de verschillende organisaties zelf georganiseerd worden. Zo wordt er een ‘rondje over de dijk’ georganiseerd, waarbij de mensen van kampvuur naar kampvuur lopen. Bij ieder kampvuur vertelt iemand een spannend of grappig verhaal. Ook komt er een shantikorenfestival, een prominentenplaybackshow en een bridgedrive. Schrijver Arie in ’t Veld gaat een jubileumboek maken over 50 jaar Poelpolder; het gebied waar hij sinds jaar en dag woonachtig is. Een van de hoogtepunten wordt een reüniebijeenkomst waar een fototentoonstelling aan gekoppeld is. Maar dit gaat nog wat centen kosten en dus is onder meer Yvonne Baas druk bezig met het vinden van sponsors.