Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

VVD start campagne

Geen lijstverbinding met andere partijen
JOEP DERKSEN
LISSE – De VVD is de komende weken met een eigen campagnevestiging aanwezig in het winkelcentrum. Zaterdag 8 februari opende lijsttrekker Cia Kroon het pand symbolisch door met een elektrische Smart door een papieren ‘muur’ te rijden.
In voorgaande jaren ging de VVD lijstverbindingen aan, maar dit jaar staat de partij er alleen voor, zo liet bestuurslid Laurens Bijl weten. ‘D66 wil op eigen kracht de verkiezingen in gaan en de CDA doet het met de SGP/ChristenUnie. Vier jaar geleden hadden wij een lijstverbinding met Nieuw Lisse, maar dat vinden we door hun acteren van de laatste tijd niet meer een geestverwante partij.’
De huidige fractievoorzitter, Marianne Entrop, somde op wat er de afgelopen vier jaren bereikt is: ‘Het integraal huisvestingsplan onderwijs en de lage lasten voor de inwoners.’Ook zijn bouwprojecten opgepakt en (deels) uitgevoerd, zoals Floralis, het nieuwe Fiorettigebouw, Binnengebied Heereweg en het Raadhuisplein. Voordat Kroon met haar campagneauto door het centrum van Lisse ging rijden, maakte ze de plannen bekend voor de komende jaren. ‘We willen Lisse nog meer op de kaart zetten met een mooi winkelcentrum, zodat bedrijven zich hier gaan vestigen en mensen komen winkelen. Ook willen we de kennisintensieve bedrijvigheid uitbreiden en moet de gemeente zo snel mogelijk fuseren.
VVD-Tweede Kamerlid Ard van der Steur zag het positief in en het feit dat de VVD abominabel slecht staat in de peilingen, maakte op hem geen indruk: ‘Met een goede verkiezingsuitslag krijgen we een sterk VVD-bestuur in de regio. Het vertrouwen in de economie verbetert en de huizenprijzen dalen niet meer. De krokus komt de bodem uit en gaat weer bloeien.’
De VVD campagnewinkel zal tot de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart open zijn op de woensdagmiddagen tussen 14.00 uur en 16.0 uur en op de zaterdagen tussen  11.00 uur en 16.00 uur. Dan kunnen mensen naar binnen lopen met vragen of opmerkingen.