Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 maart 2014

‘Als ik geen wethouder meer kan zijn, ga ik een andere baan zoeken’

JOEP DERKSEN
LISSE – Het dramatische verlies van de VVD heeft grote gevolgen voor lijsttrekker en wethouder Cia Kroon. Vorig jaar kwam zij vanuit de gemeenteraad van Oegstgeest naar Lisse om hier vertrekkend wethouder Bas Brekelmans op te volgen. Met de uitdrukkelijke bedoeling dat ze ook tussen 2014 en 2018 weer als wethouder zou mogen optreden. Die wens lijkt niet in vervulling te gaan.
De aanhang van de VVD is gekelderd. Als partij met het grootste zetelaantal is de VVD de vierde partij van Lisse geworden; net boven SGP/ChristenUnie en PvdA/Groenlinks. De relatie met winnaar Nieuw Lisse is de afgelopen maanden tot een dieptepunt gedaald, dus de kans dat Nieuw Lisse lijsttrekker Cees Ruigrok de nog altijd in Oegstgeest wonende Cia Kroon met open armen zal ontvangen, is verwaarloosbaar.
Kroon feliciteerde woensdag 19 maart de winnaars, maar liet weten niet blij te zijn met de uitslag. ‘Het is een tegenvaller.maar ergens heb ik er wel rekening mee gehouden.’ Is deze uitslag een persoonlijk falen? ‘Nee, het is te wijten aan de landelijke trend. De kiezer bepaalt, maar de beweegredenen van de kiezer ken ik niet.’
Als lijsttrekker heeft ze het recht om in de gemeenteraad van Lisse plaats te nemen. Kroon ziet hier van af, zo laat ze weten: ‘Ik ben gekomen als wethouder en zou daar heel graag mee door willen gaan. Als ik geen wethouder meer kan zijn, ga ik een andere baan zoeken. Maar ik had graag verder gegaan met het uitwerken van het flower science center.’ Gaat Kroon nu op zoek naar een wethouderspost in een andere gemeente? ‘Het is tien minuten na de uitslag en ik heb daar nog niet over nagedacht. De komende weken zal het duidelijk worden, maar vooralsnog ben ik hier in Lisse beschikbaar. Morgen ga ik gewoon weer aan de slag in het gemeentehuis.’