Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

Bouwkeet moet weg

LEIMUIDEN – Een bouwkeet van zo’n twintig jaar oud moet alsnog verwijderd worden. Het bouwwerk aan de Molenkade 3s werd vorige maand ‘ontdekt’ door de gemeente en geconstateerd werd, dat er nooit een vergunning is afgegeven voor dit gebouwtje. De eigenaar moet het geheel weghalen, anders krijgt hij een dwangsom van 10.000 euro opgelegd. Dit bepaalde het college van burgemeester en wethouders vorige week.
 
Uit ambtelijke stukken blijkt, dat de bouwkeet ‘tussen 1992 en 1997’ is geplaatst. Het pandje kan er dus al ruim twintig jaar staan en vaak is het zo, dat er na zo’n lange periode sprake is van gewoonterecht. Maar hier gaat deze vlieger niet op, informeert wethouder Ton van Velzen: ‘Alleen illegale bebouwing voor mensen die daar al meer dan twintig jaar daadwerkelijk wonen, gaan we legaliseren. Maar dit is een bouwkeet. Als we een vergunning zouden geven voor die bouwkeet, dan gaat die wellicht plat en wie weet wat er dan gaat verschijnen.’