Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

Oeverwijk ziet het licht

JOEP DERKSEN
ROELOFARENDSVEEN – Een door het bedrijf Heembouw uitgeschreven prijsvraag voor het benoemen van de straten in nieuwbouwproject De Oevers heeft niet voldoende goede namen opgeleverd. Daarom is op het gemeentehuis zwaar gebrainstormd om een verzameling straatnamen te bedenken. Donderdag 20 februari werden de resultaten bekend gemaakt door wethouder Ton van Velzen.
De wegen krijgen in ieder geval niet de namen ‘Pompoenstraat’, ‘Bonenstraat’, ‘Schoffelstraat’ of ‘Harkstraat’. De wethouder informeert: ‘Het is belangrijk dat de namen herkenbaar zijn. We hebben gekozen voor iets wat zoveel mogelijk bij elkaar past. De hoofdlaan zit in het verlengde van de Braassemerdreef en daarom is voor dat verlengde del gekozen voor de naam ‘Oeverdreef’. Alle zijstraatjes hebben een naam met de vermelding ‘oever’ er in. ‘Oever’ verwijst naar het plan en er zijn heel veel prijsvraagdeelnemers die in deze trant aan het denken geweest zijn. We hebben er wel een aantal namen bijgemaakt, omdat er extra straatnamen nodig waren.’ Van Velzen verwacht, dat dit nieuwbouwgebied in de toekomst door het leven zal gaan als de ‘Oeverwijk’. De overige straatnamen in de Oeverwijk worden: ‘Ronde Oever’, ‘Centrumoever’, ‘Roelofoever’, ‘Arendsoever’, ‘Veenoever’, ‘Poeloever’, ‘Kikkeroever’, ‘Biezenoever’ en ‘Rietoever’.