Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Erkend leerbedrijf

 
KAAG EN BRAASSEM – De gemeente is een erkend leerbedijf geworden. Wethouder Ton van Velzen nam donderdag 13 maart een bordje in ontvangst, als teken dat Fundeon de gemeente erkent als leerbedrijf voor de bouw en infra. De eerste leerling die onder deze regeling valt, is Ronald Bloed.
Na vier maanden theorielessen te hebben gevolgd, mag hij zijn opgedane kennis nu voor de gemeente inzetten.  Ook doet Bloed werkervaring op en zo is hij goed op weg om de maatschappelijke ladder beklimmen. Hij krijgt dan ook veel lof toegezwaaid van zijn begeleider, ambtenaar Kees Nagelkerke. ‘Petje af voor Ronald die al na vier maanden school in het diepe van de praktijk wordt geworpen. Ronald wordt door mij geprikkeld om zelfstandig op collega’s af te stappen om aan de juiste informatie te komen voor invulling van de tien opdrachten die hij van school heeft meegekregen. Hij hoort er al helemaal bij.’
Van Velzen is blij, dat de gemeente nu officieel erkend is: ‘Niet ieder bedrijf is er happig op om leerplekken aan te bieden. Het is voor scholieren soms een hele opgave om een stage- of leerplek te vinden. Wij willen die plek wel bieden, want het opleiden van de jeugd gaat gewoon door. Een tijdige aansluiting bij de praktijk is essentieel om in het vak te slagen.’ Ook de komende jaren kunnen meer jongeren praktijkervaring opdoen bij het gemeentehuis.