Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Dure adviseur

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week ingestemd met een voorstel om een adviseur ‘tijdelijk te detacheren’. Hij gaat zich bezit houden met ‘gegevensbeheer’ voor het inkoop- en aanbestedingenbeleid. De kosten voor het aanstellen van deze man, bedragen het komende half jaar 41.800 euro, gebaseerd op een werkweek van maximaal twintig uur.
Even een rekensommetje: 41.800 euro voor een werkweek van 20 uur betekent 83.600 euro voor een werkweek van 40 uur voor een half jaar. De totale kosten voor het aanstellen van deze adviseur, gerekend over een jaar van voltijd werken, bedragen dan 167.200 euro; dat is een bedrag dat zelfs burgemeester Marina van der Velde nog niet verdiend. Zijn de kosten voor het aanstellen van deze adviseur niet veel te hoog? Wethouder Antoon Kea stelde: ‘Ik kan dit rekensommetje niet volgen. Het gaat om heel specialistisch werk, en het uurtarief is 80 euro. We verdienen niet allemaal 80 euro per uur. Het is een flink tarief, maar niet exceptioneel.’ Over de vergelijking met het salaris van Van der Velde reageerde Kea: ‘Onze burgemeester zou dit werk niet kunnen. Dit is de markt.’