Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Geen vrije busbaan

JOEP DERKSEN
HILLEGOM – Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om geen vrije busbaan aan te leggen van de Beeklaan (N442) tot de 1e Loosterweg / Pastoorslaan. Ook is er geen behoefte mee om extra parkeerplaatsen aan te leggen ten westen van het spoor. Hiermee bespaart de gemeente 3,9 miljoen euro.
Uit tellingen van Arriva en de Regio Holland Rijnland blijkt namelijk dat het huidige aantal buspassagiers te laag is en het reizigerspotentieel (een te verwachten groei van het aantal reizigers, JD) is te gering om de aanleg van een busbaan te rechtvaardigen. Zo stelt het college. Wel kan er volgens het college vier ton geïnvesteerd worden in de herinrichting van het plein voor het treinstation, met een keerlus en bushaltes. Een bedrag van 315.000 euro moet mogelijk maken om buslijn 90 (Hillegom – Nieuw Vennep) beter te laten doorstromen. Het college ziet niets in investeringen voor fietspaden achter de Stationsweg en parallel aan de Wilhelminalaan. De gemeenteraadsleden mogen donderdag 13 maart hun mening geven over de voorstellen.