Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2014

Lasergamen jaagt bezoekers uit bos

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De bezoekers van het Bos van Wijckerslooth balen als een stekker. Steeds vaker worden ze gestoord door lasergamende mannen en vrouwen, die de rust in het bos verstoren. Een van hun, D. van der Heijden, heeft bij het college van burgemeester en wethouders aan de bel getrokken en eist dat het lasergamen verboden wordt in dit stukje natuur.
Voorheen was het in de Leidse Hout toegestaan om lasergamespelletjes te houden, maar de Leidse gemeente heeft dit verboden. Hierdoor wijken de lasergamers uit naar andere dorpen en plekken, waar het met veel geluid en gedoe op elkaar ‘schieten’ nog wel mag. De deelnemers trekken zich over het algemeen weinig aan van natuurgenieters, zo stelt Van der Heijden. ‘Vorige week zondag was het weer raak, tussen 10:00 uur en 17:00  uur was er vrijwel de gehele dag sprake van grote geluidshinder door de laserguns. Niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de dieren.’
Volgens hem gaat het niet om ‘onschuldig spelende kinderen’,  zoals het college eerder aan de bezwaarmaker liet weten, maar om mensen die senioren ‘intimideren’, waardoor een aantal van hen het bos niet meer wil bezoeken. Ook het feit dat mensen in legerpakken ‘oorlogje spelen’, vlak bij een oorlogsmonument, is tegen het zere been van veel ouderen. Het college moet de brief nog beantwoorden.