Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 maart 2014

Meerderheid raad: ‘Voldoende parkeerplekken’

JOEP DERKSEN
LISSE – De meerderheid van de gemeenteraad accepteert het onderzoek, dat aangeeft dat er, over het hele centrumgebied bekeken, geen gebrek aan parkeerplaatsen is. De SGP/ChristenUnie aarzelde nog even, maar ging uiteindelijk toch akkoord met de ‘Parkeerbalans Lisse Centrum’. Alleen Nieuw Lisse wees de conclusies af.
Gemeenteraadslid Kees Schrama van die partij liet onder meer weten: In deafgelopen jaren is er meerdere keren geconstateerd dat de parkeercapaciteit onvoldoende was. Ik denk hierbij aan het rapport van Royal Haskoning uit 2012 wat een tekort aangaf van 177 plaatsen. Het college gaat uit van een laag groeiscenario van 0,25%, maar de media, het CBS, de minister van economische zaken geven allen aan dat de economie aantrekt. De huizenmarkt stabiliseert en verbetert zich in randstedelijke gebieden als Oegstgeest. Er zijn nog plannen om 1.400 woningen in deze regio te bouwen. Dit rechtvaardigt een hoger groeipercentage van 3% (van het autoverkeer, JD) en dit is ook een van de adviezen van het onderzoeksbureau.’
 De partij was echter een roepende in de politieke woestijn. Gemeenteraadslid Cor van Dijk (D66) wees er op dat veel parkeerruimte gewonnen kan worden als de blauwe zone uitgebreid wordt en er meer gecontroleerd wordt op langparkeerders. Zijn collega Valentina Tsjebanova (VVD) had alle vertrouwen in het college: ‘Zij gaan dit probleem aanpakken met uitbreiding van parkeergelegenheden in het centrum en de optimale benutting er van.’ Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) was kritisch over het feit dat de parkeerplaatstelling op het dieptepunt van de crisis was gedaan. ‘Instemmen met een te laag groeiscenario is levensgevaarlijk.’ Toch was dat precies wat zijn partij uiteindelijk deed, net als alle andere partijen, met uitzondering van Nieuw Lisse.